Şiir Defteri sayfamıza hoş geldiniz.. Bu sayfamızda ünlü şairlerimizin hayatlarına ve şiirlerine güzel bir tasarım ile ulaşabilirsiniz. Güzel vakit geçirmeniz dileğiyle..

Recep Garip


1956 yılında Tarsus’un Sanlıca köyünde doğdu. İlk öğretimi köyünde, orta öğretimi Adana İmam-Hatip Lisesinde, Üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Yüksek İslam (İlahiyat Fakültesi) Enstitüsünde tamamladı.
Şiir ve yazı çalışmalarını Yeni Devir, Yeni Sıla, Milli Gazete, Mavera, Bu Meydan, Kırağı, Aylık Dergi, İkindi Yazıları, Yedi İklim, Hüner, İslami Edebiyat, Susku, Yedi Harf, Hece, Kültür Dünyası ve Düş çınarında sürdürdü.

1976 ve 1978’li yıllardan bu yana çeşitli dergi çalışmalarına öncülük etti. 1989-1999 yıllarında Yeni Sıla Kültür ve Sanat Dergisi'ni yayımladı. Halen Ay Vakti Edebiyat Dergisi ve Kız Kulesi Gazetesinde şiir ve denemeleri yayımlanmaktadır.

Bir İmza Serüveni adlı eseri Türkçe ve Boşnakça, Anne isimli şiiri ise Arapça bir dergi tarafından Arap diline çevrilerek yayımlandı. Çeşitli televizyonlarda şiirlerine klip çekildi. Radyolarda ( Özel Fm, Üsküdar Fm, Burç Fm) kültür ve sanat programları ile birlikte Teha ajans tarafından 30 günlük ramazan programı hazırlayıp sundu. Nüans Prodüksiyon müzik yapımcılığı ve Sufi Tırans Mega Müzik yapımcılığına danışmanlık yaptı. Garip şair ve yazarlığının yanı sıra 15 yılı aşkın zamandır yağlı boya resim çalışmaları ile de uğraşmaktadır. Resimlerinde soyut çalışan Garip, kişisel 13 resim sergisi açmıştır. İnsan Kaynakları yöneticiliği gibi çeşitli sivil teşekküllerde bulanan Garip, aynı zamanda pek çok kurum ve kuruluşlara Konferans, Seminer ve Şiir dinletilerine katılmıştır. Garip evli ve 4 çocuk babasıdır.

Yayımlanan eserleri: Depremin Sesi - Şiir, Irmaklar Akar içimden - Şiir, Savaş Türküsü - Şiir, Mavi Gül - Şiir, Bir Leyla Düşü - Şiir, Öğretmen - Şiir Antolojisi, Namaz ve Oruç Ammar İlkay Müstear Adıyla, Kurban Risalesi, Bir İmza Serüveni (Türkçe ve Boşnakça)